ANDERZ TRAINEN

De stoelen gaan aan de kant, de introductie begint maar niet zoals je verwacht. Bij Anderz Trainen wordt er wat van je verwacht maar op een ongedwongen, natuurlijke manier, zonder dat je je ongemakkelijk gaat voelen. 

Met Anderz Trainen gaat het eigenlijk vanzelf. De trainer stelt je eerst op je gemak, voelt het groepsgevoel aan en gaat daarmee aan de slag. 

De gedachte hierachter komt van Carole Beelen. Zij bedacht de term zaaltjesleed; het hangen van deelnemers op hun stoelen, hun hoofden steunend op hun armen, verveeld kijkend naar de zoveelste powerpointslide. 

Niet bij de trainers van Anderz Trainen. Zij betrekken de deelnemers bij elke oefening actief en koppelen theorie gelijk aan de praktijk. Met als hoofddoel dat ze spelenderwijs, de vaardigheden aanleren die meteen toepasbaar is op het werk maar ook privé.

Meer lezen over zaaltjesleed?


Ons team

Samenwerken, leren van een ander door te sparren en het volgen van elkaars trainingen. Anderz Trainen heeft een sterk team van trainers en een goede samenwerking met diverse trainingsbureaus. Daarnaast zorgen we dat de inhoud van onze trainingen up-to-date blijft en zoeken we telkens nieuwe frisse invalshoeken. Ons materiaal is helder verwoord, verzorgd en professioneel ontworpen.

De trainers

Trainers die elk hun eigen unieke invulling geven aan de trainingen maar volledig afgestemd op elkaar. We versterken elkaar en dragen met Anderz Trainen samen uit dat je met verbindend communiceren de basis vormt voor groei binnen en buiten een organisatie. 

Carole beelen

Carole is trainer, facilitator, keynote speaker en eigenaar van Anderz Trainen. Ze bedenkt en ontwikkelt haar eigen trainingen en materialen. Carole’s kracht is, dat ze verder gaat dan de traditionele manier van trainen. Er is ruimte voor humor, energie en ontspanning bij de deelnemers met het voordeel dat het leerrendement omhoog gaat.

Bart Landstra

Bart is communicatietrainer en gefascineerd door intermenselijke communicatie. Hij maakt op een ontwapende wijze deelnemers bewust van hun denken, voelen, willen en wat ze nodig hebben. Hierdoor gaan ze effectiever en meer empathisch communiceren.

Martijn Jansen

Martijn is coach en trainer en gespecialiseerd in stress/burn-out en Verbindende Communicatie. Martijn is open, enthousiast en houdt van humor en lichtheid in zijn trainingen, dit naast een verdiepende empathisch benadering Hierdoor weet hij mensen op hun gemak te stellen en creëert een veilige leeromgeving.


PARTNERS

Samenwerken werkt versterkend. Anderz Trainen heeft het geluk samen te mogen werken met diverse inspirerende professionals.

Van berkel

LEX MULDER

Disc factor


Gedachtegoed achter Verbindende Communicatie  

Het model achter verbindend communiceren, is afkomstig van Marshall Rosenberg (1934-2015). Rosenberg was onder meer psycholoog en ontwikkelde de theorie waarbij hij ervan uitgaat dat alles wat we doen en zeggen, pogingen zijn om onze innerlijke behoeftes te vervullen. Datgene wat je dus eigenlijk echt belangrijk vindt. Hij noemde dat Geweldloze Communicatie.

Zijn model bestaat uit 4 stappen; waarnemen, behoeften & gevoelens en verzoeken doen. Je leert om te verwoorden wat je waarneemt waarbij je je (voor)oordelen vertaalt naar wat je voelt en wat de onderliggende behoeften daarbij zijn. Om die behoeften in te vullen, krijg je de handvatten om daarvoor een duidelijk verzoek te doen. Je neemt zo zelf het eigenaarschap over jouw behoeften, aldus Rosenberg.

Met het toepassen van zijn model ontstaat helderheid en verbinding in plaats van verwijdering en misverstanden. De samenwerking met anderen gaat hierbij vanzelf naar een hoger niveau.

MARSHALL ROSENBERG


Gedachtegoed achteR Anderz Motiveren

Motivatie is een innerlijke energie die gericht is op de van nature aanwezige zin in groei en zelfontwikkeling. De wetenschappelijk onderbouwde methode waar Anderz Trainen gebruik van maakt, is gebaseerd op de Zelfdeterminatietheorie (ZDT). Psychologen Richard Ryan en Edward Deci ontwikkelde deze Self-Determination Theory op zoek naar een effectievere manier van motiveren. Volgens hen zijn er 4 typen motivatoren:

1. Extrinsiek motiveren met externe druk: Je voert de activiteit uit omdat het moet van een ander, om afstraffing te vermijden of omdat je er extra voor wordt beloond; - niet duurzaam

2. Extrinsiek motiveren met interne druk. Je moet de activiteit van jezelf doen zonder dat je daar plezier aan beleeft; - verminderd eindresultaat

3. Extrinsieke motivatie met zinvolheid : Je voert, de niet per se leuke, activiteit uit omdat je die als belangrijk, waardevol en zinvol beschouwt; + opvallend succesvol

4. Intrinsieke motivatie: Je doet de activiteit met plezier of vanuit interesse; + hoog motivatiegehalte

De ZDT toont aan dat extrinsiek gemotiveerd zijn vanuit zinvolheid (3), even goed werkt als intrinsieke motivatie (4). Is er vervulling van de psychologische ABC-basisbehoeften, dan zit je goed in vel, ervaar je weinig stress en lever je sterke prestaties. Jouw motivatie is net zo krachtig als bij intrinsieke motivatie!

Meer lezen over de ZDT?

RICHARD RYAN & EDWARD DECI